Viborgs mange løbeentusiaster kan ånde lettet op og række armene i vejret. Det mangeårige løbeevent bliver nemlig afholdt trods Corona epidemiens hærgen. I Corona-perioden har 24 timers løbets bestyrelse arbejdet med at udvikle løbeoplevelsen for deltagerne. Det har blandt andet ført til et helt nyt løbscentrum i Nordisk Park, hvor solstrålerne vil varme deltagere og tilskuere til langt ud på aftenen. Løbscentrum deles desuden med MTB løbet ”12 timer i Jylland”, og det partnerskab sikrer endnu mere energi til det gode værtskab for deltagerne.

-Vi er så heldige i Viborg, at vi har to helt fantastiske sportsevents i samme weekend. 12 timer i Jylland og 24 timer i Viborg – det ene på mountainbike og det andet i løbeskoene. Det var skørt ikke at slå pjalterne sammen og løfte oplevelsen til nye højder – det er i hvert fald målet med at samarbejde om at skabe en eventoplevelse ud over det sædvanlige, siger 24 timerløbets koordinator Ole Stenberg.

12 timer i Jylland er et mountainbikeløb som køres den 21. august 2021 i 12 timer non stop fra kl 08.00-20.00. Det er det største løb af sin art vest for Storebælt. Løbet køres hvert år i august måned. Det første 12timer i Jylland så dagens lys tilbage i 2007. Der deltager hvert år ca. 800-1.000 ryttere i arrangementet, som også besøges af 20-30 cykeludstillere og udstyr omkring cykling. Her kan deltagere og gæster udefra prøve de nyeste modeller af cykler – primært MTB – helt gratis.

-Vi har to events der grundlæggende er bygget op omkring de samme værdier, om at der skal være plads til sportslige udfordringer for alle samtidig med, at der er plads til hyggen. Løbefolkene vil fortsat benytte turen rundt om Søndersø som rute, imens mtb´erne suser over i Ødalen på en længere rute. Stævnecentrum bygger vi op som krydsfeltet, hvor de to events mødes. Der vil således være en livlig aktivitet med masser af underholdning, fortæller Henrik Karlsen, der er primus motor for mtb-løbet.

Lige nu glæder vi os bare over, at det overhovedet er muligt, at afvikle begge løb i år trods Coronaens begrænsninger. Dog er det stadig en faktor, vi tager meget seriøst under hele afviklingen, og vi tager selvfølgelig alle mulige hensyn i forhold til at skabe en sikker event.

Previous reading
Tilmelding til 24 timer med løb åbnes
Next reading
Nyt i 2021