Den 20. august er der igen 24 Timer Viborg. Men dette år fortsætter man i corona-formatet fra sidste år og nedskalerer til et 12 timers løb. Til gengæld er der også mountainbike, forhindringsløb, børneløb, musik og socialt samvær en masse.

– Fællesskabet er DNA’et for det her arrangement. Sådan siger Henrik Karlsen, som sammen med Ole Stenberg er tovholder på den paraply af arrangementer, der samles under det gamle 24 timers løb.

Og ordet “gammel” er essentiel for den sætning. For der er masser af nyt, hvad angår det traditionsrige arrangement.

I 2020 måtte man aflyse på grund af corona-pandemien. I 2021 lykkedes det at afvikle løbet, men i et andet og nyt format. Så selvom de to herrer håber og mener, at vi ikke skal tale om corona i forhold til dette års arrangement, må man alligevel konstatere, at meget af det nye er foranlediget af de seneste to mærkelige corona-år.

– Sidste år var vi udfordrede. Så måtte vi, så måtte vi ikke, så måtte vi. Men alle var enige om, at det var vigtigt at få det i gang igen, siger Ole Stenberg, der er løbskoordinator.

Dengang var der stadig corona-restriktioner, hvorfor det 24 timer lange løb blev skaleret ned til 12 timer.

– Det var en succes, siger Henrik Karlsen.

– Det var nemmere for de deltagende virksomheder, og vi oplevede, at mange flere kom og blev hele dagen, tilføjer han og forklarer, at langt de fleste i den efterfølgende evaluering var fortalere for et 12 timers løb.

Derfor er 24 Timer Viborg igen i år en 12 timers stafet om Søndersø. Det foregår den 20. august fra klokken otte til 20, og tilmeldingen er åben.

Læs hele artiklen på viborg-folkeblad.dk

Previous reading
Sportigan er med i expo området
Next reading
Så går det snart løs